Beltéri ajtó

Beltéri ajtóra gondolhatunk úgy, mint térelválasztó elemre, és talán ez a legelterjedtebb funkciója..

A régi lakásokban, házakban nem volt kérdés, hogy hova kerüljön beltéri ajtó és hova nem, a több jobb elvet követve, egyszerűen mindenhova ajtót terveztek és építettek, így születtek meg a tipikus 4-5 ajtós de mindössze 4m2 -es előszobák, nappalik, stb..

Ócska ajtót a pincébe!

Sokan kénytelenek abból "főzni", ami már megvan, és nem engedhetnek meg maguknak nagyobb átalakítást, Ők egyszerűen leakasztják a nélkülözhető, nem kívánt ajtószárnyakat és leviszik a pincébe (akár ki is dobhatnák, hiszen azok fél év alatt teljesen elhasasodnak), így egy csapásra megszabadulnak a régi, sok esetben lepusztult beltéri ajtó látványától, és megszüntetnek egy felesleges, állandóan kerülendő akadályt a lakásban.

Ajtó pedig kell!


Bár ma nagy divat egybenyitni a tereket és mellőzni mindent, ami akadályozhat minket a szabad átjárásban és áttekintésben, ma komplett falakat és szobákat hagynak el vagy törölnek el tervrajzokról - később azonban sokszor kiderül, hogy ezekben az ultramodern lakáscsodákban nem is olyan jó lakni, és akkor jöhet a gipszkartonos és az ajtós. Az ajtós legnagyobb szerencséjére beltéri ajtóra mindig is szükség volt, van és lesz, hiszen a hálószobánkban , a dolgozószobánkban, vagy a toaletten ülve nem épp a nagy, egybe nyíló terekben akarunk gyönyörködni. Ezekben a helyiségekben intimitásra, csendre és nyugalomra van szükségünk.

Lakberendezési eszközre – egy kis szálcsiszolt fém, egy kis edzett üveg..

Szerencsére ma már sokan dolgoznak, vagy dolgoztatnak lakberendezőkkel, Ők pedig kiváló érzékkel, belsőépítészeti elemként kezelik a beltéri ajtókat. Hatalmas segítség a tervezőnek, hogy a legtöbb Dekora modellt (fafurnér felület, festett felület, CPL felület) centiről centire a Megrendelő és a lakás igényeihez igazítva megtervezhetik, edzett és biztonsági üvegek , szálcsiszolt acélrudak, egzotikus kétszer késelt fafurnérok, szövetek, bőrök és kárpitok segítik munkáikat. Az efféle alkotó mukáért mindenki hálás, szereti a lakberendező, mert kedvére alkothat, szereti a Vevő mert tényleg teljesen egyedi ajtók kerülnek a lakásába, szereti az ajtós, mert a termékpalettája folyamatosan frissül.

Hangszigetelő elemre - aludni csak csöndben érdemes.

A lég- és környezetszennyezéssel már régóa (sajnos nem elég régóta) foglalkozunk. Az elmúlt években a korszerű munkahelyeken, a prémium kategóriás lakásokban, de még a háztartási gépek esetében is előtérbe került a zajszennyezés fogalma. Kutatók már régen bebizonyították milyen káros hatással van közérzetünkre és egészségünkre, ha folyamatos zajszennyezésnek vagyunk kitéve. Itt nem kell feltétlenül légkalapácsra és dobgépre gondolni, elegendő egy halkan, de folyamatosan berregő hűtő, egy csöpögő csap, egy horkoló kutya, és máris ingerültebbek, kialvatlanabbak, de még a betegségekre is érzékenyebbek vagyunk. Ma már szinte alapkövetelmény a hálószobák, gyerekszobák, fürdőszobák és konyhák beltéri ajtóinál a hangszigetelő automata küszöb és hangszigetelő betét.

Hőszigetelő elemre - a hideg maradjon a kamrában.

Ha elmegyünk a nagymama 100 éves házába vagy lakásába télen, a kellemes és barátságos légkör és a diós bejgli ellenére is kicsit furcsán érezzük magunkat. Nem fázunk és nincs is melegünk egyértelműen, de valami nincs rendben. A nagymamát nyugdíja nem igazán "támogatja" a hajdani, 100 m2-es családi fészek állandó stabil fűtésében, ezért csak akkor durrant be igazán, ha jönnek az unokák. Az arcunk 10 perc elteltével lángba borul, hipp-hopp lekerül a pulóver, de éles és jéghideg levegő nyaldossa bokánkat, kicsit olyan mintha a egy jeges hordót betolnánk egy szaunába és derékig belehuppannánk. Régen sem gumitömítés, sem precíz küszöb, sem speciális ajtóbetétet nem láttak az ajtók, ráadásul az extrém klimatikus viszonyoknak kitett 100 éves fa ajtólapok több centire el vannak csavarodva a toktól. Ma már azért legtöbben tudjuk, hogy garázsra, kamrára, pincelejáróra és padlásra szigorúan szigetelt (küszöb, gumitömítés és speciális ajtólap betét) beltéri ajtót szabad csak tenni.

Ezt találod ajtó stúdióinkban


Rengeteg beltéri ajtó

Először is rengeteg beltéri ajtót. Az egyes kategóriákat igyekszünk a legnépszerűbb dizájnokban bemutatni, tehát ha ellátogatsz hozzánk a sikermodellekkel fogod magad szemben találni, így minimális kockázattal teheted le a voksodat valamelyik ajtó mellett.


Maximális felkészültség

Másodszor, maximálisan felkészült, szakmailag megkérdőjelezhetetlen, hosszú évek során elképesztő rutinra szert tett beltéri ajtó értékesítőket, akik bár stílusukat tekintve meglehetősen eltérőek, garantáltan profi módon fogják kezelni megrendeléseidet.


Rengeteg kiegészítő

Továbbá, számos olyan kiegészítőt, amire egy építkezés során amúgy is szükséged lehet, legyen az bejárati ajtó, laminált padló, kilincs vagy akár fürdőszoba-felszerelés, ráadásul csoportos vásárlás esetén kiemelt kedvezményben részesítünk!


Ingyenes parkoló

Ingyenes parkolót, tágas átlátható klimatizált ügyfélteret, kényelmes tervezési lehetőséget, ital-automatát, mozgássérült-feljárót, és még egy jeltolmácsot is (Bécsi út), ha épp arra van szükséged. Beltéri ajtó stúdióink frekventált, jól megközelíthető forgalmas városrészeken találhatóak.

Beltéri ajtó megrendelés menete


Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz stúdiónkba érdemes honlapunkon kicsit tájékozódnod az egyes beltéri ajtó kategória, felület, szín tekintetében. Erre kitűnő lehetőséget nyújt a szűrhető munkáink menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat, továbbá számtalan felületismertető cikket találsz oldalunkon.


Megrendelés

Amikor már egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, válaszd ki a hozzád közelebb eső Ajtóház stúdiót és látogass el hozzánk. Ha már nálunk vagy, értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtód értékét, aminek megrendelés esetén az ötven százalékát be kell fizetned, mint előleget.


Helyszíni felmérés

Amennyiben igényeltél helyszíni felmérést, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba szemrevételezni, véleményezni, és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ezt követően, ha minden rendben van kezdetét veszi a gyártás. A gyártás menetéről pontos értesítést kapsz email és SMS formájában egyaránt, tehát gondoskodunk róla, hogy tudd gyártásba került az ajtód, legyártottuk és a raktárunkban van (általában a megrendelést követő 2-4 héten belül, pontos gyártási időről érdeklődj bemutatótermeinkben).


Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.


Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink a helyszínre érkeznek az előre egyeztetett időpontban, és megkezdik a telepítést, aminek körülbelül fél-egy óra ajtónként a telepítési időigénye. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött. A beltéri ajtókat szakszerűen beállítva, a szemetet összeszedve, szemetes zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.


Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően gyakorlatilag karbantartás nélkül hosszú-hosszú évekig, évtizedekig teszik majd dolgukat, nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek stb.. Amennyiben valamelyik beltéri ajtód idő közben véletlenül megsérülne, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezért vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal és mi segítünk!

Így válassz beltéri ajtót


Stúdiónkban alapvetően két dologgal foglalkoznak hosszasan vásárlóink

Milyen legyen a beltéri ajtó felülete, és milyen legyen az ajtó dizájnja. Az összes többi paraméter (méret, lapszerkezet, szigetelés) általában csak pár perc foglalkozást igényel.


A beltéri ajtó felületét, mint kategóriát is szokás kezelni, rangsor szerint lentről felfele

Szabvány dekor, CPL, porfestett, fafurnér.
Amennyiben kedvező ár-fekvésű ajtót keresel, akkor érdemes dekor vagy CPL felületben gondolkoznod. Ha szeretsz gyönyörködni az apró részletekben, fogékony vagy a természetes anyagok nyújtotta szépségek iránt, akkor válaszd a porfestett vagy fafurnér kategóriát.
Amikor hezitálsz, és nem tudod eldönteni, hogy mennyit áldozz erre a dologra, akkor azt tanácsoljuk, hogy vedd figyelembe az ingatlanod általános műszaki színvonalát, az ingatlanpiacon belüli tervezett pozícióját. Ezekhez a tényezőkhöz igazítsd a beltéri ajtódat, ugyanis az ajtó hatalmas felület ( átlagosan 6m2 felület) és ráadásul függőlegesen áll a lakásban, tehát nem tudod nem észrevenni.


Egy érdekes eset

Néhány beruházó felismerte a beltéri ajtóban rejlő lehetőséget, prémium kategóriás nyílászárókkal “húzzák fel” az amúgy nem kifejezetten igényes megoldásokat tartalmazó ingatlanjaikat. A plusz párszázezer forint többletköltségből 2-3 millió extra bevételre tesznek szert eladáskor, de a külföldi diákok számára kiadandó bérlakásokba is általános választás a százezres beltéri ajtó.

Budai bemutatóterem

 • Cím:
 • 1032 Budapest,
 • Bécsi út 185.
 •  
 • Tel: +36 1 240-3625
 • E-mail: info@ajtohaz.hu
 •  
 • Részletek

Pesti bemutatóterem

 • Cím:
 • 1107 Budapest,
 • Száva utca 8.
 •  
 • Tel: +36 1 433-2828
 • E-mail: info@ajtohaz.hu
 •  
 • Részletek

Nyitva tartás

 • Hétfő: 9-18 óráig
 • Kedd: 9-18 óráig
 • Szerda: 9-18 óráig
 • Csütörtök: 9-19 óráig
 • Péntek: 9-16 óráig
 •  
 • Szombat: 9-13 óráig
 • Vasárnap: ZÁRVA

Kövess minket

Ezen a weboldalon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményt elérése érdekében. Ha beállításaid módosítása nélkül folytatod, beleegyezel, hogy minden cookie-t elfogadsz az Ajtóház weboldaltól. További információ