Miért pont furnér ajtó ?

"Miből van az ajtó?"

Hangzik az ismert, minden dekorfóliás ajtó kereskedelemmel foglalkozó értékesítőt nehéz helyzetbe hozó kérdés, amire szinte nincs jó válasz, hiszen a vásárló egyetlen varázsszót akar csak hallani: "fából", s a dekor ajtóban pedig pont ebből van a legkevesebb.

Fának nevezni a dekorfóliás ajtó vázát alkotó, leginkább préselt papírhoz hasonló MDF anyagot mégiscsak túlzás lenne, máshol pedig még csak nyomokban sem található, a köztudatban ismert faszerű anyag. Jön a nyakatekert, az olyan veszélyes fogalmakat, mint papír, dekor, műanyag, fólia kínosan nélkülöző magyarázat, miszerint az ajtó felülete egy mesterségesen előállított, valamilyen idegen szavak rövidítéséből álló hárombetűs "valamiből" van, annak pedig, hogy belül mi van, szinte semmi jelentősége nincs.

A mindenki számára érthető magyarázat a következőképen hangzana: a dekor ajtók felülete egy valós, vagy fiktív (valóságban nem létező) fa szerkezetét ábrázoló fénykép, amit felhasználási terület függvényében különféle ellenálló képességű-keménységű lakkal látnak el.

modern ajtógyártó üzem

Ezek az ajtók nagy mennyiségben, ipari körülmények között készülnek, emberi kéz csak szórványosan érinti azokat (szerencsétlenebb esetben emberi szem sem). Egyazon gyártó azonos kasztba tartozó ajtói felületüket tekintve (pl. bükk, tölgy) pontosan ugyanúgy néznek ki, függetlenül attól, hogy mikor és kinek készültek, tehát a békéscsabai panelban milliméterről milliméterre ugyanazt "ábrázolja" az ajtó, mint egy budapesti polgári lakásban, az egyediséget ezáltal teljesen kizárva.

furnér ajtó részlet

A Fafurnér felületű ajtók esetében valódi fát láthatunk és tapinthatunk, és mivel a fa szerkezete, erezete, színezete érzékenyen függ minden, a fa életét érintő környezeti adottságtól - hol és mikor született, az időjárástól és talán még a koronájába épített madárfészektől is - minden darab egyedi és megismételhetetlen, ahogy az a természetben szokás.

furnér ajtó részlet

Nem kell megijedni, enyhe rajzolati eltérésektől eltekintve az egy lakásba gyártott furnér ajtók egységes benyomást keltenek, az asztalosmester egyenként kézzel válogatja össze az aktuális munkához szükséges furnérkötegeket, így jó eséllyel azonos területről származó, azonos időben kivágott fák metszetét gyűjti össze, de az sincs kizárva, hogy egyazon fából készül az összes ajtó.

intarziás furnér ajtó

Az asztalos a furnér ajtó minden négyzetcentiméterét többször megmunkálja, rengeteg munkafázison át ragasztja, csiszolja, pácolja, lakkozza, így minden egyes darab magán viseli a gyártó asztalosmester kézjegyét. Bár a manapság kapható dekor ajtók egész valóságszerűen hatnak, az emberi szemet és kezet nem lehet becsapni! Mindannyian ösztönösen vonzódunk az igazihoz, a valóságoshoz. Az, hogy mégis sokan a dekorfóliás ajtót választották, kizárólag a tömeges gyártás nyújtotta kedvezőbb előállítási költségeknek tudható be.

Az Ajtóház új fafurnér ajtócsaládjának tagjai árban kb. ott kezdődnek, ahol egy jobb minőségű dekorfóliás ajtó befejeződik (néhány esetben még olcsóbb is). Egy belépő szintű Phoenix modell ára bükk vagy tölgy felülettel 79 900 Ft.- + ÁFA, míg az olyan népszerű dizájn ajtók esetében, mint az egyszerű, elegáns Bilbao vagy Akita ajtó sem kell nettó 10 000 Ft. - nál nagyobb felárra számítani. Ez az ár a kiemelkedő minőség, a három év garancia és az alapáras, egyedi méretű gyártás tükrében több, mint elgondolkodtató!

dekora furnér beltéri ajtó mintakollekció

A furnér ajtó előnyei:

 • természetes, valódi fa felület, minden darab egyedi
 • személyre szabott, teljesen egyedi dizájnok
 • végtelen színvariációs lehetőség
 • az egyedi méretű gyártás legtöbbször alapáras
 • a sérülések könnyen javíthatóak, hosszabb garancia (3 év)

A furnér ajtó hátrányai:

 • relatív drágább, mint a dekor ajtó, ajtócserénél nehéz a pótolhatóság

Néhány fafurnér ajtó:

További fafurnér ajtók: Prémium line fafurnér felületű ajtók

A fóliás ajtó előnyei:

 • kedvező ár, karbantartásra, ápolásra igénytelen felület
 • könnyű pótolhatóság

A fóliás ajtó hátrányai:

 • mesterséges mű felület
 • a sérüléseket nehéz javítani
 • az egyedi méret drága, rövid garancia (1 év)

Ezt találod ajtó stúdióinkban


Rengeteg beltéri ajtó

Először is rengeteg beltéri ajtót. Az egyes kategóriákat igyekszünk a legnépszerűbb dizájnokban bemutatni, tehát ha ellátogatsz hozzánk a sikermodellekkel fogod magad szemben találni, így minimális kockázattal teheted le a voksodat valamelyik ajtó mellett.


Maximális felkészültség

Másodszor, maximálisan felkészült, szakmailag megkérdőjelezhetetlen, hosszú évek során elképesztő rutinra szert tett beltéri ajtó értékesítőket, akik bár stílusukat tekintve meglehetősen eltérőek, garantáltan profi módon fogják kezelni megrendeléseidet.


Rengeteg kiegészítő

Továbbá, számos olyan kiegészítőt, amire egy építkezés során amúgy is szükséged lehet, legyen az bejárati ajtó, laminált padló, kilincs vagy akár fürdőszoba-felszerelés, ráadásul csoportos vásárlás esetén kiemelt kedvezményben részesítünk!


Ingyenes parkoló

Ingyenes parkolót, tágas átlátható klimatizált ügyfélteret, kényelmes tervezési lehetőséget, ital-automatát, mozgássérült-feljárót, és még egy jeltolmácsot is (Bécsi út), ha épp arra van szükséged. Beltéri ajtó stúdióink frekventált, jól megközelíthető forgalmas városrészeken találhatóak.

Beltéri ajtó megrendelés menete


Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz stúdiónkba érdemes honlapunkon kicsit tájékozódnod az egyes beltéri ajtó kategória, felület, szín tekintetében. Erre kitűnő lehetőséget nyújt a szűrhető munkáink menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat, továbbá számtalan felületismertető cikket találsz oldalunkon.


Megrendelés

Amikor már egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, válaszd ki a hozzád közelebb eső Ajtóház stúdiót és látogass el hozzánk. Ha már nálunk vagy, értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtód értékét, aminek megrendelés esetén az ötven százalékát be kell fizetned, mint előleget.


Helyszíni felmérés

Amennyiben igényeltél helyszíni felmérést, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba szemrevételezni, véleményezni, és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ezt követően, ha minden rendben van kezdetét veszi a gyártás. A gyártás menetéről pontos értesítést kapsz email és SMS formájában egyaránt, tehát gondoskodunk róla, hogy tudd gyártásba került az ajtód, legyártottuk és a raktárunkban van (általában a megrendelést követő 2-4 héten belül, pontos gyártási időről érdeklődj bemutatótermeinkben).


Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.


Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink a helyszínre érkeznek az előre egyeztetett időpontban, és megkezdik a telepítést, aminek körülbelül fél-egy óra ajtónként a telepítési időigénye. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött. A beltéri ajtókat szakszerűen beállítva, a szemetet összeszedve, szemetes zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.


Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően gyakorlatilag karbantartás nélkül hosszú-hosszú évekig, évtizedekig teszik majd dolgukat, nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek stb.. Amennyiben valamelyik beltéri ajtód idő közben véletlenül megsérülne, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezért vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal és mi segítünk!

Így válassz beltéri ajtót


Stúdiónkban alapvetően két dologgal foglalkoznak hosszasan vásárlóink

Milyen legyen a beltéri ajtó felülete, és milyen legyen az ajtó dizájnja. Az összes többi paraméter (méret, lapszerkezet, szigetelés) általában csak pár perc foglalkozást igényel.


A beltéri ajtó felületét, mint kategóriát is szokás kezelni, rangsor szerint lentről felfele

Szabvány dekor, CPL, porfestett, fafurnér.
Amennyiben kedvező ár-fekvésű ajtót keresel, akkor érdemes dekor vagy CPL felületben gondolkoznod. Ha szeretsz gyönyörködni az apró részletekben, fogékony vagy a természetes anyagok nyújtotta szépségek iránt, akkor válaszd a porfestett vagy fafurnér kategóriát.
Amikor hezitálsz, és nem tudod eldönteni, hogy mennyit áldozz erre a dologra, akkor azt tanácsoljuk, hogy vedd figyelembe az ingatlanod általános műszaki színvonalát, az ingatlanpiacon belüli tervezett pozícióját. Ezekhez a tényezőkhöz igazítsd a beltéri ajtódat, ugyanis az ajtó hatalmas felület ( átlagosan 6m2 felület) és ráadásul függőlegesen áll a lakásban, tehát nem tudod nem észrevenni.


Egy érdekes eset

Néhány beruházó felismerte a beltéri ajtóban rejlő lehetőséget, prémium kategóriás nyílászárókkal “húzzák fel” az amúgy nem kifejezetten igényes megoldásokat tartalmazó ingatlanjaikat. A plusz párszázezer forint többletköltségből 2-3 millió extra bevételre tesznek szert eladáskor, de a külföldi diákok számára kiadandó bérlakásokba is általános választás a százezres beltéri ajtó.

Budai bemutatóterem

 • Cím:
 • 1032 Budapest,
 • Bécsi út 185.
 •  
 • Tel: +36 1 240-3625
 • E-mail: info@ajtohaz.hu
 •  
 • Részletek

Pesti bemutatóterem

 • Cím:
 • 1107 Budapest,
 • Száva utca 8.
 •  
 • Tel: +36 1 433-2828
 • E-mail: info@ajtohaz.hu
 •  
 • Részletek

Nyitva tartás

 • Hétfő: 9-18 óráig
 • Kedd: 9-18 óráig
 • Szerda: 9-18 óráig
 • Csütörtök: 9-19 óráig
 • Péntek: 9-16 óráig
 •  
 • Szombat: 9-13 óráig
 • Vasárnap: ZÁRVA

Kövess minket

Ezen a weboldalon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményt elérése érdekében. Ha beállításaid módosítása nélkül folytatod, beleegyezel, hogy minden cookie-t elfogadsz az Ajtóház weboldaltól. További információ