Falban futó tolóajtó olcsón

Falban futó tolóajtódat könnyen megvalósíthatod, viszonylag egyszerűen és elképesztően olcsón.

A piacnak régóta igénye van, egy kedvező árú, falnyílásmérethez rugalmasan alakítható és könnyen megvalósítható falban futó tolóajtó megoldásra.

A legelterjedtebb falban futó tolóajtónk esetében, egy nagy teherbírású, roppant megbízható, fal előtt futó vasalatot építünk szendvicsfalba, így megrendelőinknek mindösszesen 34.990 Ft + Áfa megterhelést jelent a szerkezet kialakítása. Ez az ár nagyjából a fele vagy harmada egy kész zsebes megoldásnak (ez az ár nem egy felextrázott duplafékes tolóajtóra vonatkozik). Méretezés szempontjából teljesen rugalmas, tehát telepítés során a falnyíláshoz alakítható a vasalat. Működés szempontjából tökéletesen megbízható, és a gipszkartonosnak vagy kőművesnek sem jelent különösebben komoly feladatot.

Az igen kedvező árért cserébe viszont némi körültekintéssel kell eljárnod. Hogy pontosan mire is kell odafigyelned az alábbiakban leírjuk:

Mivel a falnyílást a Megrendelő, azaz Te adod és mivel a kész legipszkartonozott szendvicsfalba nem lehet utólag felszerelni a falban futó tolóajtó sínjét, kicsit kooperálnunk kell. A vasalatnak szinte teljesen össze és felszerelve kell várnia az Ajtóházas telepítőket, akik csak az ajtó tokjával és lapjával hivatottak foglalkozni, gipszkartonos és kőműves munkát nem végeznek.

Mekkora zseb kell?

A gipszkarton vagy tégla szendvicsfalban kialakított zsebvastagságnak, sima tele ajtó esetében, minimum 60 mm-esnek kell lennie. Üveges ajtó esetében az ajtó síkjából kiálló üvegező lécek miatt pedig minimum 70 mm-esnek, mi egységesen 80 mm–t javaslunk mindenhova.

Miből áll a vasalat?

Az alsó vezető híján komplett vasalat, fent a sin, vagy “U” profil, alatta két szélen a dupla fékes vasalathoz tartozó ütközők (normál vasalatnál a lemeznyelvek elmaradnak), középen a vasalatban gördülő kocsi, melynek jobboldali vége már készre van szerelve.

Hova kerüljön  a vasalat?

A tolóajtó vasalat pozicionálásánál tudnod kell, hogy a kiskocsikat befogadó sin aljának futnia kell a falnyílás tetejével, nem lóghat be  a nyílásba és nem lehet teljesen elrejteni. Kiskocsikkal, csavarokkal itt még ne foglalkozz. Baloldalt az új előtétfal bordája, jobb oldalt a falnyílás teteje, közte a kiskocsit fogadó “U”profil, ezeknek a végén kb. egy síkban kell lenniük!

A vasalat tartó konzol lehet alumínium borda, de akár egy stafnifa is megteszi, lényeg hogy megfelelően legyen rögzítve a falra.

Jöhet a sokat emlegetett “U” profil felszerelése, ez rutinfeladat. Minden lyukba kerüljön csavar és legyenek rendesen behajtva. A vasalatot elegendő az ajtólapot zárt állapotában fogadó falnyílás végétől indítani, nem kell túllógatni azon. Ha akarod, és útban van, méretre vághatod az U profilt, ha biztonságra törekszel minimum a nyers falnyílás méret (kőméret) kétszeresére szabd a vasalatot, tehát 800 mm-es szélességű falnyíláshoz minimum 1600mm-es vasalat hosszúságra lesz szükségünk.

 

 

Mi állítja meg a tolóajtó lapot?

A csomagban két végállás ütközőt fogsz találni. Ha fékes vasalatot vettél, akkor az ütközőn rajta van a  féket működtető hosszú lemez (a képen fékezős vasalat végállás ütközője látható). A kiskocsi behelyezését megelőzően told be az egyik ütközőt, úgy hogy a hosszú lemez a nyílás közepe felé nézzen. Ez fogja majd az ajtólapot csukott állapotban megállítani.

Min gördül az ajtólap?

Össze kell szerelned és be kell tolnod a tolóajtó lapot tartó és mozgató kiskocsit. Utólag a legipszkartonozott nyílásba lehetetlen lesz, mivel az “U”profil vége elérhetetlen! A kiskocsi egy majdnem teljesen összeszerelt darab, nincs vele sok dolgod, csupán a csavarokat rögzítő rézszínű anyát kell rátekerned a kiskocsiba helyezett csavarra! Sajnos néhány gipszkarton falat már szét kellett szedni e miatt a kis anya miatt.

 

 Ha ezzel kész vagy, a csavarokkal lefele néző kiskocsit be kell tolnod a már felszerelt sínbe.

Mit érdemes eltenni telepítésig?

Ez a csavarra rámenő kis “híd” (a két anya között) kerül majd az ajtólap tetejére. FONTOS, el ne hagyd ezt a hidat, már a kezdet kezdetén tedd el jól. Csak az Ajtóház telepítőinek lesz rá szüksége. Tapasztalatunk szerint, ha ezzel együtt rakjátok össze a vasalatot, mire kiérnek az ajtótelepítők, már vagy elveszett ez a kis profil, vagy be van esve a zseb legvégébe.

 

Az ajtólap libegését megakadályozó alsó vezetőt is tedd el jól, azt mi fogjuk elhelyezni a Falban futó tolóajtó beállításának legvégső mozzanataként.

A telepítőket így várja a tolóajtó vasalat.

Mit kell beállítanom?

A tolóajtót nyitott állapotban megállító és jelen esetben a fékező automatikát is működtető, második végállás ütközőt is be kell helyezned és rögzítened kell a sínben. Ellenkező esetben az ajtólap az első kinyitás alkalmával berepül a falnyílásba. Ha fékezős tolóajtót vettél, a hosszú nyelv itt is rajta van az ütközőn és ez is a falnyilás közepe felé néz.

Nem elég hogy beteszed az ütközőket, de az ajtólapot nyitott állapotában megállító ütközőt - értelem szerűen - a később elérhetetlenné váló zsebben lévőt - mindenképpen rögzítened kell egy adott pozícióban. A másikkal ne foglalkozz, majd mi beállítjuk. Az ajtólapodnak teljesen nyitott állapotában a kész falnyilába be kell hogy lógjon kicsit. Ellenkező esetben nem tudsz belenyúlni az ajtólap síkjába süllyesztett tolóajtó kagylóba (ez alól az ajtólap élébe elhelyezett kagylóval ellátott tolóajtó kivétel), továbbá az ajtó tokja is elvesz a falnyílásból 4-5 centimétert. Telepítőink tapasztalata szerint, az ajtólapot tartó “híd” végének nagyjából 12 centimétert kell belógnia a még tok nélküli nyers falnyílásba. Tehát a kiskocsit és az zsebben lévő ütközőt tolod egybe, és az ütközőt a saját csavarjával rögzítsd úgy, hogy a kiskocsi túlvégén, a nyílásban lévő híd vége 12 centimétert lógjon be. +/-1 cm nem számit.


Mi van ha valamit nem értek?

Fenti telepítési útmutató gipszkarton előtétfal mögé épített falban futó, dupla fékes tolóajtót szemléltet. Ha bármi eltérést tapasztalsz a nálad lévő csomag és a képeken bemutatott vasalat között, lépj kapcsolatban bármelyik Ajtóházas dolgozóval!

Amennyiben elbizonytalanodtál, rendeld meg tőlünk a vasalat felszerelését, melyet Budapest területén 19.900 Ft + Áfa áron végzünk el.

Letölthető változat

Ezt találod ajtó stúdióinkban


Rengeteg beltéri ajtó

Először is rengeteg beltéri ajtót. Az egyes kategóriákat igyekszünk a legnépszerűbb dizájnokban bemutatni, tehát ha ellátogatsz hozzánk a sikermodellekkel fogod magad szemben találni, így minimális kockázattal teheted le a voksodat valamelyik ajtó mellett.


Maximális felkészültség

Másodszor, maximálisan felkészült, szakmailag megkérdőjelezhetetlen, hosszú évek során elképesztő rutinra szert tett beltéri ajtó értékesítőket, akik bár stílusukat tekintve meglehetősen eltérőek, garantáltan profi módon fogják kezelni megrendeléseidet.


Rengeteg kiegészítő

Továbbá, számos olyan kiegészítőt, amire egy építkezés során amúgy is szükséged lehet, legyen az bejárati ajtó, laminált padló, kilincs vagy akár fürdőszoba-felszerelés, ráadásul csoportos vásárlás esetén kiemelt kedvezményben részesítünk!


Ingyenes parkoló

Ingyenes parkolót, tágas átlátható klimatizált ügyfélteret, kényelmes tervezési lehetőséget, ital-automatát, mozgássérült-feljárót, és még egy jeltolmácsot is (Bécsi út), ha épp arra van szükséged. Beltéri ajtó stúdióink frekventált, jól megközelíthető forgalmas városrészeken találhatóak.

Beltéri ajtó megrendelés menete


Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz stúdiónkba érdemes honlapunkon kicsit tájékozódnod az egyes beltéri ajtó kategória, felület, szín tekintetében. Erre kitűnő lehetőséget nyújt a szűrhető munkáink menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat, továbbá számtalan felületismertető cikket találsz oldalunkon.


Megrendelés

Amikor már egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, válaszd ki a hozzád közelebb eső Ajtóház stúdiót és látogass el hozzánk. Ha már nálunk vagy, értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtód értékét, aminek megrendelés esetén az ötven százalékát be kell fizetned, mint előleget.


Helyszíni felmérés

Amennyiben igényeltél helyszíni felmérést, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba szemrevételezni, véleményezni, és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ezt követően, ha minden rendben van kezdetét veszi a gyártás. A gyártás menetéről pontos értesítést kapsz email és SMS formájában egyaránt, tehát gondoskodunk róla, hogy tudd gyártásba került az ajtód, legyártottuk és a raktárunkban van (általában a megrendelést követő 2-4 héten belül, pontos gyártási időről érdeklődj bemutatótermeinkben).


Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.


Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink a helyszínre érkeznek az előre egyeztetett időpontban, és megkezdik a telepítést, aminek körülbelül fél-egy óra ajtónként a telepítési időigénye. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött. A beltéri ajtókat szakszerűen beállítva, a szemetet összeszedve, szemetes zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.


Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően gyakorlatilag karbantartás nélkül hosszú-hosszú évekig, évtizedekig teszik majd dolgukat, nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek stb.. Amennyiben valamelyik beltéri ajtód idő közben véletlenül megsérülne, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezért vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal és mi segítünk!

Így válassz beltéri ajtót


Stúdiónkban alapvetően két dologgal foglalkoznak hosszasan vásárlóink

Milyen legyen a beltéri ajtó felülete, és milyen legyen az ajtó dizájnja. Az összes többi paraméter (méret, lapszerkezet, szigetelés) általában csak pár perc foglalkozást igényel.


A beltéri ajtó felületét, mint kategóriát is szokás kezelni, rangsor szerint lentről felfele

Szabvány dekor, CPL, porfestett, fafurnér.
Amennyiben kedvező ár-fekvésű ajtót keresel, akkor érdemes dekor vagy CPL felületben gondolkoznod. Ha szeretsz gyönyörködni az apró részletekben, fogékony vagy a természetes anyagok nyújtotta szépségek iránt, akkor válaszd a porfestett vagy fafurnér kategóriát.
Amikor hezitálsz, és nem tudod eldönteni, hogy mennyit áldozz erre a dologra, akkor azt tanácsoljuk, hogy vedd figyelembe az ingatlanod általános műszaki színvonalát, az ingatlanpiacon belüli tervezett pozícióját. Ezekhez a tényezőkhöz igazítsd a beltéri ajtódat, ugyanis az ajtó hatalmas felület ( átlagosan 6m2 felület) és ráadásul függőlegesen áll a lakásban, tehát nem tudod nem észrevenni.


Egy érdekes eset

Néhány beruházó felismerte a beltéri ajtóban rejlő lehetőséget, prémium kategóriás nyílászárókkal “húzzák fel” az amúgy nem kifejezetten igényes megoldásokat tartalmazó ingatlanjaikat. A plusz párszázezer forint többletköltségből 2-3 millió extra bevételre tesznek szert eladáskor, de a külföldi diákok számára kiadandó bérlakásokba is általános választás a százezres beltéri ajtó.

Budai bemutatóterem

 • Cím:
 • 1032 Budapest,
 • Bécsi út 185.
 •  
 • Tel: +36 1 240-3625
 • E-mail: info@ajtohaz.hu
 •  
 • Részletek

Pesti bemutatóterem

 • Cím:
 • 1107 Budapest,
 • Száva utca 8.
 •  
 • Tel: +36 1 433-2828
 • E-mail: info@ajtohaz.hu
 •  
 • Részletek

Nyitva tartás

 • Hétfő: 9-18 óráig
 • Kedd: 9-18 óráig
 • Szerda: 9-18 óráig
 • Csütörtök: 9-19 óráig
 • Péntek: 9-16 óráig
 •  
 • Szombat: 9-13 óráig
 • Vasárnap: ZÁRVA

Kövess minket

Ezen a weboldalon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményt elérése érdekében. Ha beállításaid módosítása nélkül folytatod, beleegyezel, hogy minden cookie-t elfogadsz az Ajtóház weboldaltól. További információ